Dvojici osumnjičenih iz Kozarca određen pritvor za iznudu

Policijskoj upravi Prijedor, dana 20.11.2017. godine, obratilo se lice iz Kozarca i prijavilo da su dana 17.11.2017. godine u njegovu porodičnu kuću došla dva njemu poznata lica iz Kozarca, kom prilikom mu je lice E.K. (1977) uputilo ozbiljne prijetnje po život, u namjeri iznuđivanja novca u iznosu od 10.000,00 eura u korist lica E.H. (1973).

Nakon raspisane potrage za licem E.K., dana 20.11.2017.godine, prilikom pokušaja prelaska državne granice i ulaska u BiH, pripadnici Jedinice Granične policije lišili su slobode navedeno lice i isto predali policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor na dalje postupanje.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je E.K. počinio krivično djelo „Iznuda“ na štetu lica iz Kozarca, na način da je navedenog dana došao u porodičnu kuću prijavitelja, zajedno sa licem E.H., u čiju korist je od oštećenog iznuđivao novac, uz upućivanje obiljnih prijetnji po život.

Kriminalistička obrada za počinjeno krivično djelo „Iznuda“ izvršena je i nad licem E.H., a pretresom stambenih objekata koje koristi osumnjičeni pronađene su i privremeno oduzete dvije puške, od kojih jedna bez oružnog lista, jedan pištolj, 147 komada metaka različitog kalibra, manja količina zelene biljne materije koje svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade, lica E.K. i E.H. su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Iznuda“, predati su u nadležnost tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na čiji predlog je, od strane Okružnog suda u Prijedoru, osumnjičenim licima određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.