Falsifikovali isprave pa prodavali ukradena vozila

Policija je u akciji „Kasko“ uhapsila petoro osumnjičenih da su počinili 54 krivična djela tako što su prekucavali brojeve šasija i motora na ukradenim automobilima koje su zatim prodavali na osnovu lažne dokumentacije.
„Glas Srpske“ saznaje da su uhapšeni Brankica Ećim (37) iz Kozarske Dubice, Saša Ostojić (37) iz Prijedora, Milenko Milojević Lene (36), Milan Kukrika (44) i Dragan Grmuša (40) iz Banjaluke. Izvještaj je podnesen i protiv Darka Vukovića (36) koji se nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Tunjice zbog trgovine drogom, a koji se sumnjiči da je bio organizator falsifikovanja i prodaje ukradenih automobila. U svojstvu osumnjičenog za pomaganje saslušan je i Č. V. (51) iz Banjaluke.
Izvor blizak istrazi je rekao da je u okviru ovog hapšenja zaplijenjeno nekoliko skupocjenih automobila ukradenih u Francuskoj, Njemačkoj i BiH. U policiji su rekli da su među 54 krivična djela rasvijetljena 32 slučaja falsifikovanja isprave, 13 navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja, osam krivičnih djela pomaganja i jedna utaja. U okviru akcije policija je pretresla pet lokacija na području Banjaluke, Kozarske Dubice i Prijedora. Četiri lokacije pretresene su u Banjaluci, a po jedna u Prijedoru i Kozarskoj Dubici.
Iz tužilaštva je saopšteno, navodeći njihove inicijale da se oni sumnjiče da su krivična djela počinili od 2009. do 2011. godine. Sa uhapšenima se u vezu dovode Veljo Ćejić koji je hapšen i 2004. i 2005. godine zbog falsifikovanja jedinstvene carinske isprave, kao i Neđo Ajdarić koji je suprug od Brankice Ećim. Uhapšeni su uz izvještaj koji ih tereti za falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i utaju, predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka.
Vozila
Policija je u okviru akcije „Kasko“ oduzela „mercedes vijano“ ukraden u Francuskoj, „folksvagen turan“ ukraden u Njemačkoj, dvije „škode fabije“ ukradene u Sarajevu, „škodu oktaviju“ ukradena u Banjaluci, „folksvagen kedi“ ukraden u Žepču te BMW X5 i „hondu CRW“ na kojima su navodno falsifikovani brojevi šasije. Automobil BMW X5 oduzet je od osumnjičenog Prijedorčanina Saše Ostojića.
Glas Srpske

Comments are closed.