Gorio krov stambene zgrade

Vatrogasci su juče, zahvaljujući brzoj intervenciji, spriječili katastrofu nakon što se zapalio krov na stambenoj zgradi u Prijedoru.
Poziv na intervenciju prijedorski varogasci su primili oko 10.45, a požar koji je izbio na krovu stambene zgrade lokalizovan je dva sata kasnije.
Vatrogasac Dragan Karlica, koji je rukovodio akcijom gašenja požara, kazao je da je na krovu objekta koji se zapalio pričinjena znatnija materijalna šteta.
„Požar je buknuo u potkrovlju objekta, prilikom izvođenja radova na krovu. Kako sam saznao, stanari su angažovali izvođače radova jer im je krov prokišnjavao. Krov se najvjerovatnije zapalio usljed varničenja iz brenera prilikom radova na izolaciji i postavljanju katrana“, kazao je Karlica.
Stanari čiji se stanovi nalaze u potkrovlju kažu da im je imovina znatno oštećena.
„Momci iz Vatrogasne službe na svu sreću brzo su intervenisali i spriječili da se požar sa krova proširi i na naše stanove. Međutim i stanovi su oštećeni od gareži i dima koji je sukljao na sve strane, a i rigips na tavanu se počeo slijegati. Zaista ne znamo ko će nam ovu štetu nadoknaditi. Dobro je kako je moglo biti, jer niko nije stradao“, kazao je Mirko Starčević, stanar koji je i pozvao vatrogasce.
Ostali stanari kažu da im je u stanove zbog gašenja požara prodrla i izvjesna količina vode.
Nezavisne novine

Comments are closed.