Građani Kozarca u šoku-Policija će dostaviti prijavu zbog smrti radnika u betonari

Građani Kozarca kod Prijedora i jučer su bili u šoku zbog tragične smrti Mehmeda Dedića Mede (48), mještanina zaseoka Mutnik koji je poginuo u ponedjeljak dok je u krugu preduzeća „Jasmin-prevoz“, vlasništvo Jasmina Jakupovića, crijevom za vodu pokušao oprati pumpu za beton.

Dedić je na licu mjesta podlegao teškim povredama glave i vrata koje su mu nanijeli metalni šiljci u pumpi.

– Šokirani smo. Mehmed, koji se među prvima vratio u svoj Kozarac, bio je miran, tih i dobar čovjek koji je svakom želio pomoći. Bio je vrijedan radnik koji se borio da prehrani porodicu – rekli su nam jučer neki od mještana ovog naselja u kojem je danas na lokalnom mezarju kod Mutničke džamije ukopan Dedić.

Istraga o Dedićevoj smrti je u toku, potvrdila je jučer Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog Tužilaštva iz Banje Luke, i dodala da će Tužilaštvu biti podnesen izvještaj.

– U ovom trenutku preuranjeno je govoriti o kvalifikaciji djela – rekla je Đaković-Vidović i podsjetila da je radi istrage naložena i obdukcija tijela stradaloga.

Tužilaštvo također očekuje i mišljenje inspektora zaštite na radu koji je, uz tužiteljicu Dijanu Kukobat, na mjestu nesreće prisustvovao policijskom uviđaju.
Dnevni avaz

Comments are closed.