Hitac iz pištolja okrznuo ga po glavi

Pucao u glavuBraco Ćopić (33) iz Prijedora nalazi se na Odjelu neuropsihijatrije bolnice u Prijedoru, gdje je smješten preksinoć oko 23 sata nakon što je sat i po ranije pokušao da se ubije, ispalivši hitac iz pištolja u predjelu glave. Pokušaj samoubistva, kako je ovaj slučaj okvalificiran u SJB Prijedor, dogodio se na parkingu kafića „3D“ u ulici Ilije Bursaća, u koji je Ćopić, inače profesionalni vozač, svratio da popije piće.

– U kafiću se zadržao vrlo kratko, nekih desetak minuta. Naručio je kolu, popio je do pola i izašao iz kafića. Vidjeli smo da je sjeo u svoj službeni automobil „kedi“, a potom, možda nije prošao ni minut, začuli smo pucanj. Policija koju smo pozvali, došla je odmah i Ćopića, kojem je metak samo okrznuo glavu, odvela u bolnicu. Tek kasnije smo čuli da je smješten na Odjel neuropsihijatrije – kaže osoblje kafića.

Rekli su da ga poznaju kao mirnog momka koji je tek povremeno svraćao u ovaj ugostiteljski objekt, tako da im nije jasno zbog čega je pokušao da se ubije.

Više detalja o ovom slučaju pokušaja samoubistva jučer nije saopćeno ni u policiji, mada u bolnici saznajemo da je Ćopićevo stanje trenutno stabilno.

Izvor: Dnevni avaz

Comments are closed.