Hrvatski državljanin posjedovao heroin

heroin

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su 15.11.2016. godine, na osnovu prethodno prikupljenih saznanja o posjedovanju narkotičkih sredstava, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila kojim je upravljalo lice T.J. iz Prijedora, a u kojem su se nalazila lica A.Dž. iz Prijedora i hrvatski državljanin D.K..

Prilikom kontrole kod lica D.K. pronađena su i oduzeta tri zamotuljka sa sadržajem smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, ukupne bruto mase 43,92 grama.

Zbog sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ lice D.K. je lišeno slobode te je nad istim izvršena kriminalistička obrada.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, izvršen je pretres stambenih prostorija koje se nalaze u Prijedoru a koje koristi lice D.K..

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će lice D.K., uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, biti predato tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka na dalje postupanje.

Autor: MUP RS

Comments are closed.