Inkasant pronevjerio 3.729 KM

Konvertibilne-marke

Lice čiji su inicijali M.B. /43/ iz Prijedora, radeći kao inkasant u ovdašnjem akcionarskom društvu, protivpravno je prisvojilo 3.729 KM od naplate računa, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Osumnjičeni je od 22. jula do 26. septembra 2013. godine u više navrata zaduživao blokove priznanica za naplatu potrošačkih obaveza, od kojih veći broj nije razduživao na knjiženje, niti je na blagajnu predavao novac od naplate.

Akcionarsko društvo oštetio je za 3.729 KM, istovremeno pribavivši za sebe protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.

CJB Prijedor podnio je 19. juna ove godine izvještaj i protiv M.B. Okružnom tužilaštvu Banjaluka o počinjenom krivičnom djelu pronevjera.

Lica čiji su inicijali D.J. /1994/ i G.M. /1997/ osumnjičena su za šest krivičnih djela krađa i za jedno krivično djelo oduzimanje motornog vozila.

Osumnjičeni su juče od 2.00 do 6.00 časova na području Prijedora prvo ukrali automobil “golf”, a zatim iz još šest automobila otuđili razne predmete koji su kod osumnjičenih pronađeni i koji su vraćeni oštećenim licima.

Iz CJB je saopšteno da je u toku dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krvičnim djelima.

Autor: SRNA – ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.