Ispio sirćetnu kiselinu

Beživotno tijelo Prijedorčanina Petra Crnomarkovića (68) pronađeno je prekjuče oko 12 sati na lokalitetu Maslin bair podno Kozare, a utvrđeno je da se ubio tako što je ispio sirćetnu kiselinu.
Nesretnog čovjeka mrtvog je u blizini potoka pronašao lugar Novo Prpoš, o čemu je odmah obavijestio policiju. Istragom je utvrđeno da je Crnomarković na lokalitetu Maslin bair mrtav najmanje tri dana, te da je izvršio samoubistvo. Ljekar mrtvozornik, koji je pregledao leš Crnomarkovića, ustanovio je da na njegovom tijelu nisu uočeni nikakvi tragovi nasilja, te da je on preminuo u teškim mukama prethodno ispivši iz bočice sirćetnu kiselinu.
Prema informacijama iz policije, riječ je o samoubistvu trovanjem. Crnomarković je, inače, iz svoje porodične kuće nestao 20. novembra, a do pronalaska njegovog leša rodbina i policija su bezuspješno tragali za njim. Prema ranijim saznanjima Crnomarković je rodom iz Dabra, kod Sanskog Mosta, a bio je nastanjen u prijedorskoj Ulici Mileta Rajlića na Urijama u kući iz koje je u nepoznatom pravcu otišao u subotu pomenutog datuma bez ličnih dokumenata. Petrova supruga Mara Crnomarković, koja se, kako bi pronašla supruga, obratila i medijima, tada je tvrdila da strahuje od najgoreg, jer Petar nije imao običaj da izađe iz kuće, a da se ne javi najbližima.
Prpoš, koji je u obilasku šumskog gazdinstva na lokalitetu Maslin bair pronašao mrtvog Crnomarkovića, govori da se radi o pravoj zabiti i nepristupačnom terenu.
„Do tog potoka ne vode nikakvi putevi, tako da mi je nije jasno kako je nesretni čovjek uopšte sam došao do tog lokaliteta, koga teško da mogu pronaći i oni koji dobro poznaju ovaj kraj. Vjerovatno je zalutao u šumi“, kazao je Prpoš.
Rodbina nesretnog Crnomarkovića juče nije željela da komentariše cijeli slučaj, dok komšije govore da se motiv za takav čin ne zna.
„Tragedija je to. Petar nije imao nekog valjanog razloga da na ovakav način okonča svoj život. Bio je dobar čovjek“, kazale su nam komšije.
Sahrana Crnomarkovića će biti danas obavljena na prijedorskom groblju Pašinac.
Podsjećamo, prijedorska policija još traga i za nestalom Dijanom Zelić (49), koja je iz stana u prijedorskoj „zgradi solidarnosti“ otišla prije više od mjesec dan.
Nezavisne novine

Comments are closed.