Istraga o radovima na gradskom stadionu

stadion

Predistražne radnje u vezi sa radovima na travnatoj površini gradskog stadiona u Prijedor počele su prije pola godine, a u posljednjih mjesec i po aktivno se preduzimaju mjere i radnje, izjavio je načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Dalibor Ivanić.

„Sve mjere i radnje vršimo po naredbi i pod nadzorom Odjeljenja za privredni kriminalitet Okružnog tužilaštva Banjaluka“, rekao je Ivanić Srni.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor Radomir Dukić rekao je da su prije oko pola godine počele predistražne radnje, a da je sada u toku faza istrage.

„Očekuje nas niz vještačenja i provjera na stadionu“, rekao je Dukić Srni.

On je dodao da je u ovom momentu nemoguće predvidjeti kad će istraga biti završena niti hoće li se ili neće utvrditi postojanje krivičnog djela.

Rekonstrukcija travnate površine gradskog stadiona počela je 2014. godine. Međunarodni tender za izbor izvođača radova raspisao je grad Prijedor i u poslovima je učestvovalo više izvođača. U finansijskoj konstrukciji učestvovali su UEFA sa oko 180.000 KM i grad Prijedor sa oko 100.000 KM.

Autor: SRNA

Comments are closed.