Iz osvete vozaču slagao da se u autobusu nalazi droga

Foto: Siniša Pašalić – RAS Srbija

P.G. iz Prijedora uhapšen je jer je lažnom prijavom digao na noge veliki broj policajaca, koji su satima pretresali autobus u Laktašima u potrazi za drogom, saznaje Srpskainfo.

Njegova želja za osvetom vozaču autobusa mogla bi ga skupo koštati, jer bi zbog toga mogao završiti iza rešetaka.

Sve se desilo u ponedjeljak, kada je P.G. došao pijan i sjeo u autobus koji je saobraćao na liniji Banjaluka – Beč.

– Autobus je bio skoro pun putnika i kada je vozač krenuo da kontroliše prisutne došao je do njega, koji nije imao kartu. Vozač je zatražio da kupi kartu, ali je on to odbio – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Svađa

Prema njegovim riječima, P.G. je krenuo da se svađa s vozačem, govoreći da će kartu platiti kada dođu u Beč, ali vozač je odbijao da ga pusti da ostane u autobusu.

– Vozač ga nije mogao ostaviti u autobusu, jer nije mogao garantovati da će platiti kartu kada dođe u Beč, a u slučaju da mu uđe kontrola vozač bi dobio kaznu. Poslije duže vremena, vozač ga je izbacio iz autobusa, pa su krenuli prema Beču – kaže naš sagovornik.

Međutim, P.G. je pogodilo to što ga je vozač izbacio iz autobusa, pa je odlučio da mu se osveti. On je sa svog telefona pozvao policiju i prijavio da se u pomenutom autobusu nalazi sakrivenih 5 kilograma marihuane.

– Policija je veoma ozbiljno shvatila ovu prijavu i odmah su obaviještene sve patrole, te je u Aleksandrovcu kod Laktaša zaustavljen sporni autobus. Nakon toga pretreseni su vozači i svi putnicu koji su zatečeni u autobusu – pojašnjava pomenuti izvor.

Sumnja

Prilikom pretresa putnika nije nađena droga, potom su policajci pregledali i stvari putnika, kao i kompletan autobus. Ni tu ništa nije nađeno.

Niko nije očekivao da je riječ o lažnoj prijavi, pa su zatim na lice mjesta pozvani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su ubrzo stigli.

– Oni su došli sa službenim psima, obučenim za pronalazak droge. Uz pomoć psa pregledan je kompletan autobus, ali ništa nije pronađeno. Tada su shvatili da je riječ o lažnoj prijavi, pa je pokrenuta istraga u drugom smjeru – ističe izvor Srpskainfo.

Hapšenje

Inspektori su provjeravali sa kojeg broja je došla anonimna prijava za drogu i ubrzo su taj poziv povezali sa P.G. Tada je otkrivena i priča koje je prethodila lažnoj prijavi.

Policija je ubrzo locirala lice P.G. i uhapsila ga.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla, navodeći inicijale, da se P.G. sumnjiči za krivično djelo “lažno prijavljivanje” i da je o svemu obaviješten dežurni tužilac.

Do dvije godine zatvora

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, ko prijavi neko lice da je učinilo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije to počinilo, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do dvije godine.

– Kaznom zatvora kazniće se i ko prijavio da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, iako zna da to djelo nije učinjeno – piše u zakonu.

Autor: Goran Obradović – SrpskaInfo.com

Comments are closed.