Iz Rasadnika ukrali sadnice čempresa

Prijedorska policija traga za lopovima koji su tokom proteklog vikenda iz „Rasadnika“ „Šuma Srpske“ u Crnoj Dolini, kod Prijedora, počupali i ukrali sadnice čempresa.
Krađu u „Rasadniku“ policiji je prijavila Uprava i to nakon što je jedan od radnika prekjuče primijetio da na parceli nedosataju sadnice.
Ljiljana Ćulum, šef Radne jedinice „Rasadnik“ u Crnoj Dolini, kazala je da ovo nije prvi put da se sa tri parcele na kojima su zasađene sadnice čempresa, ali i raznih ukrasnih živaca, one kradu.
„Prije desetak dana iz ‘Rasadnika’ je nestala 51 sadnica čempresa, a isto toliko sadnica je ukradeno i ovog vikenda. Materijalna šteta koju je pretrpio „Rasadnik“ u dvije posljednje sedmice iznosi oko 1.000 maraka. Takođe, tokom prošle godine imali smo učestale krađe sadnica, ali počinioci tih krivičnih djela ni do danas nisu otkriveni“, kazala je Ćulumova.
Ona je navela da se parcela na kojoj su zasađene sadnice čempresa nalazi u blizini šume u Crnoj Dolini, te u Upravi „Rasadnika“ pretpostavljaju da sadnice nestaju pod okriljem noći.
„Imamo radnika koji i tokom vikenda radi u ‘Rasdniku’, ali krađe sadnica očito se događaju tokom noći. Nevolja je u tome što su nam u posljednjoj krađi nestale sadnice koje smo odnjegovali i koje su bile spremne za prodaju“, objasnila je Ćulumova.
U policiji su potvrdili da je istraga u ovom slučaju u toku , te da se nalaze na tragu počiniocima ovog krivičnog djela.
Nezavisne novine