Iz sudnice: Dvije godine zatvora zbog smrti mis šarma Krajine

Prijedorčanin Goran Goronja (24) proglašen je juče krivim i osuđen na dvije i po godine zatvora u banjolučkom Okružnom sudu zbog saobraćajne nesreće u kojoj je polovinom aprila nastradala Dajana Stojančić (21), tadašnja mis šarma Krajine.

Izricanju presude prethodio je sporazum o priznanju krivice koji je Goronja sklopio sa okružnim tužiocem banjolučkog tužilaštva kancelarije u Prijedoru Vukašinom Kondićem.

U okviru presude izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije dvije godine. Presudu je izrekla predsjednik Sudskog vijeća Božana Vulić, koja je kazala da je kao olakšavajuće okolnosti uzela neosuđivanost i priznanje Goronje.

Prema optužnici Okružnog tužilaštva, Goronja se tereti da je 11. aprila uveče vozilom „alfa romeo“ udario Stojančićevu dok je vozila bicikl.

Djevojka je tada zadobila teške povrede glave i tijela od kojih je preminula nekoliko časova poslije nesreće.

Goronja je u trenutku nesreće bio pijan i imao 2,66 promila alkohola u krvi, kao i zabranu upravljanja vozilom.

Osim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradala jedna osoba, on se tereti i za nepomaganje povrijeđenom u nesreći. Goronja je, pošto je udario Stojančićevu, pobjegao s mjesta nesreće, ali ga je policija ipak ubrzo uhvatila.

Glas Srpske

Comments are closed.