Iz sudnice: Krvavi tragovi otkucavaju optužene za ubistvo

Tragovi krvi, koja se poklapa sa krvnom grupom ubijenog Besima Hodžića (26) iz Prijedora, pronađeni su na auto-dizalici izuzetoj iz „mercedesa“, koji su, prema navodima optužnice, koristili osumnjičeni za Hodžićevo ubistvo Adis Pelak i Amir Kadirić.
Svjedok tužilaštva vještak Veselka Bjelaković izjavila je na jučerašnjem suđenju u banjalučkom Okružnom sudu da je na dršci dizalice pronađen trag krvi krvne grupe „0“, a da je istu krvnu grupu imao i ubijeni.
Drugi svjedok tužilaštva, specijalista sudske medicine Milan Srdić kazao je da je ta dizalica, čiju mu je sliku pokazao okružni tužilac Ljubo Macanović, mogla da bude korišćena u ubistvu Hodžića.
Srdić je rekao da je Hodžić preminuo od teških tjelesnih povreda glave.
– Na glavi je imao deset povreda koje su dovele do Hodžićeve smrti. Jedna povreda po sredini čela nanesena tvrdim predmetom bila je najteža i poslije nje je pao u komu i živio još oko pola sata do sat – rekao je Srdić i dodao da je na Hodžićevom tijelu uočio i tragove koji ukazuju da je vezano i vučeno poslije smrti.
Pelak i Kadirić su optuženi da su ubili Hodžića 3. jula prošle godine oko jedan čas. U optužnici se navodi da su dan ranije u večernjim časovima sa Besimom i njegovim prijateljem Alijom Kava Murom iz Iraka dogovarali da im obezbijede djevojke za provod.
Prema navodima iz optužnice, Pelak i Kadirić su htjeli da od Hodžića otmu novac, a od njegovog prijatelja Mura „audi“ zbog čega su ih i razdvojili. Hodžića su odvezli „mercedesom“ u blizini naselja Bišćani kod Prijedora gdje su ga ubili, a potom su ga vezali za automobil i vukli do rijeke Sane gdje su njegovo tijelo bacili na obalu.
U optužnici je navedeno da su Mura odveli u kuću u blizini Prijedora u namjeri da ga ubiju, ali im je on uspio pobjeći.
Glas Srpske

Comments are closed.