Iz sudnice: Pod automobil stavljeno 200 grama TNT-a

Pod vozilo „kija klarens“, vlasništvo Gorana Mikanovića, suspendovanog načelnika Stanice javne bezbjednosti Prijedor, 1. februara 2006. godine postavljeno je 200 grama TNT eksploziva.

To je juče u banjolučkom Okružnom sudu na suđenju optuženom u tom slučaju Marku Momiću (28) iz Prijedora, rekao vještak za eksplozive Miodrag Piljak.

Poslije njegovog svjedočenja počeo je dokazni postupak odbrane, a iskaze kao svjedoci dali su Vanja Vuković (22) iz Prijedora, koji je zbog podmetanja eksploziva osuđen i odslužio je dvije i po godine zatvora, te načelnik Kriminalističke policije SJB Prijedor Radomir Dukić i policijski inspektor Tomislav Knežević.

Specijalni tužilac RS Goran Glamočanin, poslije svjedočenja Piljka, do sljedećeg pretresa odustao je od ispitivanja svjedoka oštećenog Mikanovića koji je juče trebalo da se suoči sa Borisom Pajićem, osuđenikom koji je pobjegao čuvarima iz Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću i još je u bjekstvu. Tužilac ipak nije odustao od sučeljavanja.

Dukić je u svom iskazu rekao da u vrijeme događaja, 2006. godine nije bilo zvanične prijave o tome da neko prijeti Mikanoviću.

Vuković je tokom svjedočenja istakao da nije kontaktirao sa Momićem u vezi sa postavljanjem eksploziva pod Mikanovićevo vozilo i dodao da je i on odležao kaznu za koju nije kriv.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva RS, Marko Momić se tereti da je u januaru 2006. godine uzeo eksplozivnu napravu od sugrađanina Nenada Kokanovića da bi je postavio pod Mikanovićevo vozilo za 500 maraka. U optužnici se navodi da se Momić poslije uzimanja naprave predomislio, poslije čega je Kokanović angažovao Vanju Vukovića da obavi taj posao.

Glas Srpske

Comments are closed.