Iz sudnice: Zbog pokušaja ubistva dvije godine zatvora

Haris Pajić (22) iz Velenja u Sloveniji osuđen je juče u banjolučkom Okružnom sudu na dvije godine zatvora jer je pokušao da ubije Kasima Čolića (30) iz Kozarca kod Prijedora.

Izricanju presude prethodio je sporazum o priznanju krivice koji je optuženi sklopio sa okružnim tužiocem Mirjanom Miodragović-Basrak.

Obrazlažući sporazum i izrečenu kaznu, Basrakova je istakla da smatra da će se izrečenom sankcijom postići svrha kažnjavanja.

– Na strani optuženog bilo je olakšavajućih okolnosti. Sve se dogodilo poslije ispijanja velike količine alkohola, a nije bilo motiva da on ubije Čolića. Pokazao je kajanje i korektno vladanje, a riječ je o porodičnom čovjeku – rekla je Basrakova.

Pajićev branilac, advokat Željko Bubić je rekao da je nesporno utvrđeno da je njegov branjenik počinio djelo za koje se tereti, ali to je, kaže, bio splet nesrećnih i nespretnih okolnosti.

Prema optužnici, Pajić je 25. oktobra nožem napao i teško povrijedio Čolića ispred kafića „Simba“ u Svetosavskoj ulici u Prijedoru. Optuženi je Čoliću tada nožem u predjelu vrata nanio tri ubodne rane opasne po život.

Ranjavanju je prethodilo druženje u kafiću „Simba“, gdje su optuženi Pajić i njegov rođak Alen Dedić popili veliku količinu alkohola.

Čolić je bio u društvu sa rođakom Semirom Dedićem. U optužnici je navedeno da je u kafiću došlo do međusobnog verbalnog, a potom i fizičkog sukoba prisutnih.

Oštećeni Čolić je izašao iz kafića, a za njim Pajić noseći nož u ruci te ga sustigao i ubo u vrat.

Glas Srpske

Comments are closed.