Iz sudnice:Optužena se zbog bolesti nije pojavila na suđenju

Branka Balaban (53) iz Prijedora optužena za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su u martu u Banjolučkom naselju Borik poginuli Anja Gazibabić (5) i njen djed Momčilo Kuridža (63) zbog bolesti se nije pojavila na izjašnjenju o krivici u petak pred sudijom banjolučkog Osnovnog suda.

Ona je sud obavijestila da je bolesna i da se liječi u Beogradu zbog čega je u nemogućnosti da dođe.

Optužnicu protiv Balabanove nedavno je podiglo Okružno tužilaštvo Banja Luka i ona je proslijeđena Osnovnom sudu.

Nesreća u Boriku dogodila se 18. marta, a Balabanova je vozeći automobil „polo“ naletjela na djeda i unuku u ulici Živojina Mišića. Udarila ih  je vozilom u trenutku kad su prelazili sa lijeve na desnu stranu ulice.

Očevici su poslije nesreće kazali da je djevojčica išla korak ispred djeda kada je automobil na njih naletio u velikoj brzini. Neposredno prije nesreće mještani Borika su pričali da je djed primijetio automobil i pokušao unuku da privuče sebi kako bi je spasio. Međutim, vozilo je udarilo djevojčicu i od siline udarca ona je pala na vjetrobransko staklo. Djeda je automobil zakačio desnim prednjim dijelom i odbacio nekoliko metara kroz vazduh.

Poslije nesreće Balabanova je pala u šok i bila je u vozilu do dolaska policije koja ju je privela. Mještani Borika, koji su  nesreću vidjeli, tvrdili su da automobil nije ni kočio kada je udario u djeda i unuku.

Glas Srpske

Comments are closed.