Iz trgovačkih radnji otuđivali novac i cigarete

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, izvršili su kriminalističku obradu tri lica, što je rezultiralo rasvijetljavanjem tri krivična djela, počinjena u vremenskom periodu od 06.03.2018. do 13.03.2018. godine, na području Prijedora.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice A.S. (1993) iz Prijedora, počinilo krivično djelo „Teška krađa“ na način da je u toku noći 06.03.2018. godine, nasilnim putem ušlo u unutrašnjost trgovačke radnje u Prijedoru, odakle je otuđilo određenu količinu cigareta različitih vrsta i manju količinu kovanog novca. Izvršenim pretresanjem stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela, kao i predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela.

Daljim radom na rasvijetljavanju okolnosti izvršenja krivičnih djela, utvrđeno je da je osumnjičeno lice S.B. (1994) iz Prijedora, dana 08.03.2018. godine, počinilo krivično djelo „Razbojnička krađa“, gdje je tom prilikom u Prijedoru u trgovačkoj radnji, iz kase otuđilo novac u iznosu od oko 500 KM, nakon čega je u namjeri da zadrži otuđeni novac, nad radnicom trgovačke radnje upotrijebilo fizičku snagu.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.