Izbo dvojicu nepokretnih štićenika

M.G. (21), štićenik Doma za lica sa invaliditetom u Čirkin polju u Prijedoru, uhapšen je zbog sumnje da je u sobi ove javne ustanove nožem izbo dvojicu nepokretnih štićenika, šezdesettrogodišnjaka i tridesetogodišnjaka.

Policija ga tereti za pokušaj ubistva nakon ovog napada, koji se dogodio u ponedjeljak oko 18:30.

Radnike Doma ovaj slučaj je šokirao, a pogotovo ih je zaprepastilo to što se radi o korisniku koji nikad nije bio problematičan.

„I on i obojica izbodenih muškaraca godinama su štićenici Doma, a M.G. je uvijek pomagao njima dvojici. Obojica izbodenih štićenika su nepokretni, a jedan od njih je i slijep“, pojašnjava izvor „Nezavisnih“.

Sve trojica su, kako pojašnjava naš izvor, smještena na istom odjelu, s tim što su izbodeni muškarci i cimeri u sobi. Između njih trojice do sada nije bilo nikakavih problema.

Šta je motiv ovog napada, radnici Doma ne znaju. To će, kažu, biti utvrđeno istragom.

„Ja radim u prvoj smjeni i kada sam saznao šta se desilo, otišao sam u bolnicu da smjestimo dva povrijeđena korisnika. Jedan je izašao iz bolnice, a drugi će vjerovatno izaći u srijedu“, rekao je za „Nezavisne“ Rajko Drinić, direktor Doma za lica sa invaliditetom u Prijedoru.

Drinić ističe da je osumnjičeni takvog mentalnog sklopa da ne razumije neke stvari, te da vjerovatno nije imao namjeru da ubije nekoga.

Iz Policijske uprave Prijedor kažu da su sinoć oko 22:15 uhapsili osumnjičenog za pokušaj ubistva.

„Uviđajem je utvrđeno da je osumnjičeni ubo u stomak šezdesettrogodišnjaka, dok je tridesetogodišnjaka izbo po nogama“, pojašnjavaju policijski izvori.

Kako dodaju iz policije, povrijeđenim muškarcima je medicinska pomoć ukazana u Opštoj bolnici u Prijedoru, gdje je utvrđeno da je šezdesettrogodišnjak imao povrede opasne po život. On je, kako saznajemo, operisan i više nije u životnoj opasnosti.

Autor: Dragan Sladojević – Nezavisne novine

Comments are closed.