Izbo oca vilama

Miloš Knežević (73) i njegov sin Ðuro Knežević (52), mještani sela Gornji Jelovac, kod Prijedora, zadobili su teške tjelesne povrede u porodičnom sukobu koji se dogodio prekjuče ispred njihove kuće.

Sin Ðuro je nakon verbalnog sukoba s ocem na njega nasrnuo vilama, zadavši mu više uboda u predjelu desne ruke. Kako se saznaje, otac, koji je bio sav u krvi, pokušao se oduprijeti nasrtajima sina. Svađu i plač oca je čuo drugi sin Nebojša Knežević (48), koji je uzeo iz kuće lovačku pušku pokušavajući da obuzda starijeg brata. Sačma iz lovačke puške ispaljena u automobil kao upozorenje se odbila, a geleri su završili u stomaku Ðure, koji je teško povrijeđen.

Epilog ove porodične drame pokušala je da riješi policija, koja je nakon poziva veoma brzo došla na lice mjesta. Oni su ranjenog Miloša i njegovog sina Ðuru prevezli u Opštu bolnicu u Prijedoru.

Dežurni hirurg Marinko Lovre kaže da je sa doktorom Brankom Jeličićem operisao oba pacijenta.

„Satima smo se borili za život pacijenta Ðure Kneževića, kojem su geleri iz sačme probili jetru i slezinu. Zasad je pacijentovo stanje stabilizovano, ali zbog mogućnosti pojave krvaranje dalje zdravstvene prognoze su krajnje neizvjesne“, kazao je Lovre.

On je istakao da bi pacijent sigurno podlegao usljed unutrašnjeg krvarenja da nije na vrijeme dovezen u bolnicu.

„Što se tiče povreda Miloša Kneževića, kvalifikujemo ih kao teške, jer je čovjek u predjelu desne ruke imao više uboda, koji su mu naneseni metalnim vilama. Nakon operacije i saniranja povreda on je otpušten iz bolnice na kućno liječenje“, potvrdio je Lovre.

Poslije kriminalističke obrade u policiji juče su u prijedorskoj kancelariji Tužilaštva u prisustvu dva svjedoka saslušani Miloš i njegov sin Nebojša Knežević. Nakon saslušanja u Tužilaštvu obojica su pušteni kući. Nezvanično se saznaje da bi Nebojša mogao da odgovara za izazivanje opšte opasnosti.

Motivi koji su doveli do porodične svađe i umalo tragedije još su nepoznati.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.