Izgorio stan u „romskoj zgradi“

srna-pozar u romskoj zgradi 1Stan u prizemlju takozvane „romske zgrade“ u Prijedoru izgorio je noćas u požaru, a urok požara i visina materijalne štete još uvijek nisu utvrđeni.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš potvrdio je Srni da je požar prijavila policija noćas u 23.28 časova, a da je intervencija vatrogasaca trajala do 2.55 časova.

„Utvrđeno je da se požar odvija u stanu u prizemlju montažne zgrade u Rudničkoj bb i da se proširio na drvenu stropnu konstrukciju. Brzom intervencijom požar je stavljen pod kontrolu, a zatim se pristupilo odstranjivanju velike količine gorive materije odnosno stare garderobe i namještaja“, naveo je Miljuš.

srna-pozar u romskoj zgradi 2On je dodao da se radi o stanu površine 40 kvadratnih metara vlasnice Branislave Taborin.

„Nastradlih nema, a materijalnu štetu, budući da je velika, utvrdiće policijski inspektor za zaštitu od požara, kao i sam uzrok požara“, dodao je Miljuš.

U Stanici javne bezbjednosti Prijedor Srni je rečeno da urok požara i visina materijalne štete još uvijek nisu utvrđeni.

Predsjednik Udruženja Roma Prijedor Ramo Salešević rekao je Srni da cijela zgrada sada nema struje i vode i da se on u ime oštećene vlasnice za pomoć obratio lokalnoj vlasti.
SRNA
srna-pozar u romskoj zgradi 3 srna-pozar u romskoj zgradi 4

Comments are closed.