Izgorjela stolarska radionica Ćosić

Stolarska radionica „Ćosić“, vlasništvo Milenka Ćosića iz prijedorskog naselja Čirkin polje, izgorjela je preksinoć oko ponoći u požaru, a prema prvim procjenama, materijalna šteta je oko 10.000 maraka.

– Požar je izbio od kotlovnice i mojom greškom. Žiška iz kotlovnice, na kojoj nisu bila do kraja zatvorena vrata, ispala je i zapalila piljevinu koja je bila u blizini i vatra se ubrzo prenijela i na ostalu građu koja je bila u šupi – rekao je Ćosić i dodao da su vatrogasci došli vrlo brzo i spriječili da šteta bude veća, jer je pored šupe bilo i skladište drvene građe koja bi veoma brzo planula.

On je rekao da stolarsku radionicu ima već šest godina i da je to jedini izvor prihoda njegove šestočlane porodice, nakon što je dobio otkaz u „Autotransportu“.

Požar je prva primijetila komšinica iz susjedne kuće Jela Ivanković, koja je odmah pozvala vatrogasce.

– Znam da se to svakome može desiti, ali ovo je objekat visokog rizika, koji nije obezbijeđen adekvatnom opremom za brzu i efikasnu zaštitu od požara – kazala je Ivankovićeva.

Pošto joj je kuća u blizini, ona se i ranije bojala da će se požar dogoditi i negodovala što je Ćosić otvorio čitav stolarski pogon u stambenom naselju, za koji, prema njenim saznanjima, nema sva potrebna odobrenja i dozvole.

– Sve republičke inspekcije ćemo obavijestiti, žalili smo se i prethodnih pet godina, a imamo i rješenja koja su poništavana – kazala je Ivankovićeva.

Zamjenik komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Mile Novaković naveo je da je vatra progutala tokarski stroj, mašinsku pilu, kompresor, osam prozora, sedam kubnih metara ogrjevnog drveta i osam kvadratnih metara krova objekta u kojem su se nalazile mašine.

Prijedorski vatrogasci su u 12 dana ove godine intervenisali 16 puta, od čega su gasili 15 požara i imali jednu tehničku intervenciju.

Osim navedenih požara većih razmjera, najčešće su gorjeli dimnjaci, šupe i kontejneri, a u jednom slučaju gasili su automobil u saobraćajnom udesu.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.