Izgorjelo potkrovlje kuće

U požaru koji je izbio u četvrtak naveče u kući Dragana Ilića (56) u selu Orlovača kod Prijedora izgorjelo je potkrovlje, ali niko nije povrijeđen.

Vlasnik kaže da mu je time pričinjena matrijalna šteta u iznosu od 10.000 KM.

Požar je izbio na dimnjaku Ilićeve kuće u koju se uselio nakon što je tokom prošlog rata u BiH sa porodicom izbjegao iz Sanskog Mosta.

„U potpunosti su uništeni potkrovlje i krov na mojoj kući. Da nije bilo brze intervencije prijedorskih vatrogasaca ostali bi bez kuće“, kaže Ilić.

Ističe da je ta kuća, u koju se uselio sa suprugom i dvoje djece, stara i da ju je dugo obnavljao dok ju nije osposobio za stanovanje.

„Vatra koja je izbila u dimnjaku kamina u kome sam kao i svakog dana naložio drva, iznenada je buknula i proširila se na potkrovlje“, kaže Ilić.

Dodaje da je pozvao vatrogasce koji su brzo došli na lice mjesta i lokalizovali požar za manje od pola sata.

„Morali su da skinu crijep sa krova i bili su u opasnosti. Da nije bilo njih sve bi buknulo kao kutija od šibica“, ispričao je Ilić.

U prijedorskoj Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici kažu da su odmah po dojavi o požaru izašli na lice mjesta.

U gašenju požara učestvovalo je pet prijedorskih vatrogasaca, a uzrok izbijanja vatre, kako tvrde u policiji, najvjerovatnije je ljudska nepažnja.

Od početka ove godine u Prijedoru su lokalizovana oko 22 požara.

U samo tri požara, u centru Prijedora, te selima Čirkin Polje i Miljakovci, materijalna šteta je procijenjena na više od 150.000 KM.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.