Izvještaj CJB Banja Luka povodom sinoćnjeg incidenta u Prijedoru

Dana 03.10.2012. godine oko 20,05 časova u Prijedoru, u ul. Miloša Obrenovića, prilikom defilea članova stranke „DNS“ od prostorija OO DNS Prijedor do Trga majora Zorana Karlice, među kojima se nalazio gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i gost predizborne tribine DNS-a ministar u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić, nepoznato lice je bacilo svoju papuču u pravcu navedenih lica, koja nije nikog pogodila.

Navedeno lice je potom fizički nasrnulo na policijskog službenika MUP-a Republike Srbije R.G., iz Beograda, koji je u to vrijeme bio angažovan na poslovima obezbjeđenja ministra Velimira Ilića, i tom prilikom mu zadao jedan udarac u predjelu vrata.

Na navedeni incident su reagovali policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, koji su istog lišili slobode, te utvrdili da se radi o B.M. iz Prijedora, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj a u toku je kriminalistička obrada nad B.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice.
CJB Banja Luka

Comments are closed.