Izvršena obdukcija i identifikacija pronađenog mrtvog tijela, nema elemenata krivičnog djela

Dana 04.05.2017. godine u 12:47 časova u mjestu Veliko Palančište, grad Prijedor, u putnom kanalu pronađen je NN muški leš.

Od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, na licu mjesta izvršen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac OJT Banja Luka u saradnji sa ljekarom mrtvozornikom. S obzirom da se ljekar mrtvozornik nije mogao izjasniti o vremenu i uzroku smrti, dežurni tužilac je naložio vršenje obdukcije tijela u Zavodu za sudsku medicinu RS Banja Luka.

Po naredbi dežurnog tužioca OJT Banja Luka, dana 05.05.2017. godine u Zavodu za sudsku medicinu RS Banja Luka izvršena je obdukcija mrtvog tijela, gdje je tom prilikom utvrđeno da je smrt nastupila oko 01.05.2017. godine, te da na tijelu nisu konstatovane povrede koje bi upućivale da se radi o krivičnom djelu.

Prilikom preduzimanja mjera i radnji na identifikaciji mrtvog tijela utvrđeno je da se radi o licu M.G. (1956) iz Prijedora.

Po dokumentovanju i kompletiranju predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće dostavljen Izvještaj o događaju.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.