Izvukla zmiju umjesto zdravstvenog kartona

Medicinska sestra Gina Desnica doživjela je veliki šok kada je u petak u kartoteci ambulante u Brezičanima umjesto da izvadi zdravstveni karton zamalo uhvatila zmiju koja je tu imala svoje leglo. „Nisam mogla da povjerujem svojim očima. Kad sam otvorila kartoteku i ugledala zmiju, vrisnula sam i rekla užasnuto koleginici da vidim zmiju. Ona mi nije u prvi mah povjerovala, dok nije ustala i vidjela. Pošto sam bila u šoku nisam vidjela koja je zmija u pitanju, ali mislim da je bila duga oko metar. Kada je ugledala svjetlo, počela je da se kreće“, priča Desnica.

Kaže da su ona i koleginica, kada su se malo pribrale, pozvale ekipu iz prijedorskog Doma zdravlja koji su je instrumentima uhvatili i izbacili kroz prozor.

Desnica od petka nije htjela da ide u Brezičane na posao, te je ova mjesna ambulanta do daljeg premještena u prijedorski Dom zdravlja.

„I ranije je bilo miševa, ali mi nisu vjerovali i sve su mi govorili – ćuti, sramota je. Ovo je prevršilo svaku mjeru i tu nema sramote. Ako je za renoviranje, neka se renovira i ja ću se vratiti, jer sam na ovom terenu više od 20 godina“, kazala je Gina Desnica.

Direktor prijedorskog Doma zdravlja Mladen Miodragović kazao je juče da su sve područne ambulante u sličnom stanju i da se u njih nije ulagalo od momenta otvaranja, a to je bilo prije trideset i više godina.

„Došlo je vrijeme da se kroz projekat porodične medicine svi naši prostori urede i prilagode standardima i normativima koji odgovaraju zdravstvenoj ustanovi. I ova ambulanta je bila za renoviranje, ali iduće godine. Ovaj događaj će nas primorati da je stavimo u prioritet“, rekao je on.

Naglasio je da je pod istim krovom sa ambulantom bio i alternativni smještaj.

„Iseljenjem porodice koja je tu donedavno boravila ostao je kamion smeća“, rekao je Miodragović.

On je dodao da je odmah aktivirana Higijensko-epidemiološka služba, da je izvršena dezinfekcija i dezinsekcija tog prostora, te da su juče angažovani i radnici Komunalnog preduzeća koji su izbacili otpad iz pomoćnih prostorija.

Dok ne bude završeno bar privremeno uređenje prostora, mještani Brezičana mogu ljekarsku pomoć dobiti u Domu zdravlja Prijedor, gdje je ambulanta privremeno premještena. Dom zdrvalja će za sanaciju ambulante u Brezičanima izdvojiti oko 50.000 KM.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.