Jednomjesečni pritvor za Alena Bahonjića

Okruzni sud BL

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za Alena Bahonjića, sa prebivalištem u Kozarcu, zbog sumnje da je ubio Hasana Alića iz tog mjesta, saznaje Srna u sudu.

Portparol Okružnog suda u Banjaluci Jelena Popović rekla je Srni da je pritvor za Bahonjića određen do 3. juna, računajući dan hapšenja.

Popovićeva je istakla da je pritvor određen zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

„Pritvor je određen i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu teško ubistvo za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, te ako bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda“, precizirala je Popovićeva.

Bahonjić je osumnjičen da je 29. aprila, u večernjim časovima, u mjestu Kozarac, kod Prijedora, ubio Hasana Alića u njegovoj porodičnoj kući, zadavši mu više udaraca čekićem po glavi.

U namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, on je iz kuće preminulog uzeo televizor, a radi prikrivanja tragova izvršenja krivičnog djela pokušao je zapaliti Alićevu kuću.

Hasan Alić /74/ pronađen je mrtav u porodičnoj kući 3. maja.

Autor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.