Kod dva Prijedorčanina pronađena sintetička droga

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, dana 19.08.2017.godine, na osnovu prethodno prikupljenih saznanja o posjedovanju narkotičkih sredstava, izvršili su kontrolu tri lica iz Prijedora, kom prilikom je kod lica D.P. (1983) i M.A. (1991) pronađeno i oduzeto 14 paketića sa sadržajem bijelog praha koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“ ukupne bruto mase 22,63 grama, 11 paketića sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 15,97 grama i 24 tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Ecstasy“.

Zbog počinjenog krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, nad licem D.P. izvršena je kriminalistička obrada, protiv kojeć će, nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za ovo krivično djelo. Oduzeta opojna droga biće deponovana u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Policijska uprava Prijedor tokom ove godine preduzela je niz aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe narkotičkih sredstava, koje su rezultirale oduzimanjem 24 kg marihuane, 326 grama spida, 10 grama kokaina, 105 stabljika indijske konoplje i 159 sjemenki kanabisa, a otkrivene su i dvije improvizovane laboratorije za uzgoj indijske koplje.

Pripadnici Policijske uprave Prijedoru su, tokom avgusta mjeseca, preduzeli aktivnosti u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, koje su rezultirale oduzimanjem 944,80 grama heroina, od dva lica iz Prijedora.

Policijska uprava Prijedor će u narednom periodu nastaviti sa represivnim ali i preventivnim aktivnostima suzbijanja zloupotrebe narkotičkih sredstava, u okviru kojih će se, u školskim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja održati i edukativna predavanja na temu zloupotrebe opojnih droga.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.