Kod dvojice pronađena četiri kilograma skanka

Za Tihomira Gudelja iz Trebinja (41) dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka juče je predložio određivanje pritvora zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, saopštilo je tužilaštvo. Drugoosumnjičeni u ovom postupku Sandi Kukavica, koji je uhapšen zajedno sa Gudeljom, pušten je da se brani sa slobode.
Načelnik Sektora kriminalističke policije banjolučkog Centra javne bezbjednosti Darko Ćulum potvrdio je da je policija Gudelja i Kukavicu (25) iz Prijedora uhapsila u nedjelju u Klašnicama i kod njih pronašla oko četiri kilograma droge – skank.
„Glas Srpske“ saznaje da je policija drogu pronašla ispod sjedišta u vozilu „opel omega“ koje je vozio Kukavica.
Ćulum je pojasnio da je skank genetski modifikovana marihuana i da je jača nekoliko puta od obične marihuane, a za njenu pripremu trebaju posebni uslovi.
Takva droga, naglasio je Ćulum, može se praviti samo u laboratorijama sa specifičnim uslovima.
Ćulum je rekao da je Gudelj od ranije poznat policiji po trgovini drogama i krijumčarenju cigareta, zbog čega je i osuđivan.
– Za Gudeljom je Centar javne bezbjednosti Trebinje raspisao potjernicu zbog prometa opojnih droga – rekao je Ćulum i dodao da Kukavica nije evidentiran u policiji ni prijavljivan za krivična djela.
Gudelj je osuđen 29. avgusta 2007. godine u Sudu BiH na uslovnu kaznu zatvora od godinu i po zbog krijumčarenja neocarinjene robe, odnosno cigareta. Prema navodima u presudi, kazna se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo, a izrečena mu je i novčana kazna od pet hiljada maraka.
Gudelj je osuđen, jer je krajem 2003. i tokom 2004. godine učestvovao u krijumčarenju cigareta iz Srbije i Crne Gore u BiH, sa namjerom da ih preveze u Hrvatsku. Tada je prokrijumčareno 19,5 hiljada kutija cigareta „marlboro lajt“, 34,9 hiljada kutija „danhila“, 5,4 hiljade kutija cigareta „rakel“, i 1,3 hiljade paklica „soverin“ cigareta vrijednih 166.265 maraka.
Glas Srpske

Comments are closed.