Kod Prijedora pronađena tri ilegalna imigranta

Dva lica iz Avganistana i jedno iz Pakistana pronađena su sinoć u naselju Kozaruša kod Prijedora u kamionu makedonskih registarskih oznaka, nakon čega su privedena i predata inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH, izjavila je portparol Sanja Škuletić-Malagić, prenose agencije.

– Ova lica, koja kod sebe nisu imala nikavih dokumenta i za koje se osnovano sumnja da su ilegalni imigranti, primijećena su prilikom istovara kamiona u skladištu firme “Austronet”, čiji je vlasnik odmah pozvao policiju – navela je Škuletić-Malagić.

Prema njenim riječima, oni su pokušali da pobjegnu iskakanjem sa kamiona, ali ih je policija odmah po pozivu privela i predala inspektorima Terenske kancelarije Službe za poslove sa strancima Banjaluka, koji su ih ispitali, nakon čega bi danas trebalo da budu prebačena u Imigracioni centar u Istočno Sarajevo.

– Najvjerovatnije, njihova želja bila je da se domognu neke od država EU, ali to ćemo ispitati naknadno, nakon čega slijedi redovna procedura njihovog vraćanja u matične zemlje – rekla je portparol Službe za poslove sa strancima.

Ona je dodala da će prema zahtjevu Tužilaštva BiH biti saslušan i vozač kamiona u kojem su se krili imigranti, nakon čega će biti određen i njegov status, ako bude osumnjičen za krivično djelo krijumčarenja ljudi.

Izvor: Glas Srpske / Agencije

Comments are closed.