Kombi sletio u kanal, poginula supruga vozača

Dragana Babić (34) iz Omarske kod Prijedora je poginula, a njen suprug Zoran Babić (33) je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko šest časova na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor u Radinjači kod Banjaluke, potvrdili su u policiji.
U Centru javne bezbjednosti Banjaluka kažu da je do nesreće došlo kada je Zoran Babić, upravljajući kombijem „folksvagen“, iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u odvodni kanal, pored puta.
Njegova supruga Dragana, koja je bila u automobilu, poginula je na mjestu nesreće, dok je Babić sa povredama prevezen u Klinički centar u Banjaluci, gdje je poslije ukazane pomoći pušten na kućno liječenje.
U Radinjači mještani pričaju dvije verzije ove nesreće. Prema jednoj na Babićevom automobilu je pukla guma i on je sletio u kanal, a prema drugoj on je vjerovatno zaspao za volanom.
Kako nezvanično saznajemo, Babići su se juče ujutro vraćali iz Srpca, gdje su namjeravali da kupe piliće, jer u Omarskoj imaju manju farmu i prodaju piliće.
– Spavao sam u ponedjeljak ujutro kad se začuo jak udar. Prvo sam pomislio da neki kamion istovara šljunak ili tako nešto. Čuo sam komšije kako galame oko kuće, odmah sam izašao i vidio užasan prizor. Kombi je bio u jarku, a nesrećna žena bila je pola na zidu, a pola na kombiju, odmah se vidjelo da je mrtva – ispričao je jedan od komšija.
On je dodao da je Babić najvjerovatnije vozio veoma brzo i zaspao za volanom, jer je sletio u kanal sa lijeve strane puta. Navodi da nigdje nije bilo tragova kočenja, kretao se gotovo 15 metara kroz kanal prije nego što je udario u betonski propust.
– Odmah sam dotrčao i pokušao da pomognem komšijama da izvučemo nesrećnog čovjeka iz kombija, ali nikako nismo uspijevali. Neko od komšija je zaustavio autobus, s namjerom da pomognu da izvučemo vozača iz kombija – rekao je pomenuti komšija.
Ovaj komšija je dodao da su potom jedan kraj kombija vezali za autobus, a drugi dio za traktor i da su i na taj način pokušali da razvuku kombi i izvuku Babića, ali nisu uspjeli u tome.
– Ubrzo su na mjesto nesreće stigli vatrogasci, Hitna pomoć i policija. Vatrogasci su odmah isjekli kombi i izvukli Babića, koji je bio pri svijesti, ali za njegovu suprugu nije bilo pomoći, ona je već bila podlegla od povreda – dodao je pomenuti komšija.
Svi mještani Radinjače pričaju da se vozila ovim putem kreću velikom brzinom, da niko ne poštuje ograničenje brzine i da se često događaju nesreće.
– Skoro svaka dva do tri dana se desi neka nesreća u ovom mjestu. Prošle godine se takođe dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedan čovjek poginuo, jer je vozio mnogo brže od ograničenja – rekao je jedan od mještana Radinjače.

Brzina
Mještani sela Radinjača kod Banjaluke kažu da su više puta molili nadležne institucije da nešto urade da bi vozači tim putem vozili sporije.
– Samo deset metara od mjesta gdje se desila nesreća nalazi se autobuska stanica, na kojoj svako jutro bude po dvadesetak djece koja idu u školu. Igrom slučaja ova nesreća desila se rano u jutro, a da je bila nešto kasnije, vjerujem da bi i pješaci bili ugroženi – ispričala je jedna od mještanki Radinjače, koja nije željela da joj spominjemo ime.
Glas Srpske

Comments are closed.