Komšije tvrde da je Stojnić kod kuće

Zeljko StojnicŽeljko Stojnić (38), koji je uhapšen prekjuče u akciji SIPA u Prijedoru zbog zločina na Korićanskim stijenama, juče rano ujutro se vratio kući u Omarsku, saznaju „Nezavisne“. Nezvanično saznajemo da su pripadnici SIPA pogriješili te da su trebali uhapsiti Željka Stojnić iz Tukova, a ne iz Omarske. Porodica Stojnić iz Omarske je odbila da komentariše slučaj, ali su komšije ove uzorne porodice kazale da su iskreno sretne što se ispostavilo da je hapšenje Stojnića iz njihovog mjesta u stvari bila zamjena identiteta.

Ovo nije prvi slučaj zamjene identiteta prilikom hapšenja osumnjičenih za ratne zločine. Tokom 1998. godine u Prijedoru pripadnici snaga SFOR-a greškom su uhapsili braću Predraga i Nenada Vučkovića, koje su helikopterom prebacili u nadležnost Tribunala u Hagu, da bi se ispostavilo da su trebali da uhapse blizance Predraga i Nenada Banovića.

U akciji SIPA u Prijedoru pored Stojnića uhapšeni su i Dušan Janković (58), Damir Ivanković (38) i Zoran Babić (40).

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je za „Nezavisne“ da ne može komentarisati slučaj.

On je za agenciju Srna, međutim, juče kazao da su Stojnić, Ivanković, Janković i Babić „trenutno na ispitivanju“.

Član rukovodstva prijedorske Boračke organizacije Zoran Predojević izjavio je da su boračke organizacije svih šest opština Prijedorske regije izrazile nezadovoljstvo najnovijim potezima Tužilaštva BiH.

„Sud BiH je osnovan da sudi samo Srbima i zato smo nezadovoljni njegovim radom“, rekao je Predojević.

Uhapšeni su osumnjičeni da su kao bivši pripadnici Interventnog voda tadašnjeg CJB Prijedor, 21. avgusta 1992. godine učestvovali u ratnom zločinu na Korićanskim stijenama, na putu Skender Vakuf – Travnik. Iz konvoja koji je prijedorske logoraše prevozio na razmjenu, izdvojeno je više od 200 civila koji su potom strijeljani i bačeni u provaliju duboku oko 300 metara.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.