Konobarica rekla da joj je optuženi priznao razbojništvo

Bivša konobarica u kafe-baru „Vučkovac“ u Prijedoru Sanela Babić kazala je u banjalučkom Okružnom sudu da je u decembru 2010. godine opljačkao optuženi Aljoša Vavrek (20), koji joj je kazao da je sa njim bio i Marko Aleksić (21).
Njenim svjedočenjem počelo je suđenje Vavreku i Aleksiću, koji se terete da su prijeteći plastičnim pištoljem opljačkali kafe-barove „Vučkovac“ i „Decenija“ u Prijedoru u decembru 2010. godine. Zajedno sa njima optužen je i B. L., koji je u vrijeme pljačke bio maloljetan. Zbog toga se protiv njega vodi odvojeni postupak prema zakonu o maloljetnicima.
Vavrek, Aleksić i B. L. optuženi su da su 15. decembra 2010. godine oko 21.30 časova na osnovu zajedničkog dogovora maskirani ušli u kafe-bar „Vučkovac“ u namjeri da počine razbojništvo. Dodaje se da je Vavrek uperio pištolj u radnicu Sanelu Babić i zatražio novac, a ona mu je iz tašne dala oko 300 maraka. Osim novca, od nje je uzeo i mobilni telefon, poslije čega su sva trojica pobjegla. Oni se terete da su 19. decembra iz kafe-bara „Decenija“ ukrali oko 220 maraka.
Babićeva je pred sudskim vijećem, kojim je predsjedavala Vesna Stanković-Ćosović, ispričala da je poslije pljačke kod nje došao Aljoša zajedno sa ocem i dao joj 100 maraka za telefon koji je ukrao.
– Priznao mi je da je on učestvovao u pljački i da su s njim bili Aleksić i maloljetnik. Kazao je da je telefon uzeo maloljetnik – kazala je Babićeva.
Dodala je da optužene prije pljačke nije poznavala niti ih je vidjela kada su je opljačkali jer su bili maskirani.
– Te večeri u kafić su ušla tri maskirana lica. Jedan je u mene uperio oružje, a drugi je bio iza njega. Treći je čuvao stražu na vratima. Taj prvi je rekao da dam novac i da se naglo ne okrećem. Otkopčala sam tašnu i dala pare, a oni su pobjegli – rekla je Sanela Babić.
Glas Srpske

Comments are closed.