Košarkašima ukradeni telefoni

Nepoznati provalnici preksinoć su, oko 21 čas, iz svlačionice u prijedorskoj Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ od članova Košarkaškog kluba Prijedor iz ovog grada ukrali četiri mobilna telefona.

Krađa se dogodila dok su košarkaši uzrasta do 15 godina bili na treningu.

Kako saznajemo, provalnici su u svlačionicu ušli skinuvši jedan od prozara na njoj.

Borislava Tokić, direktorica škole, kazala je da su se provalnici do prozora popeli uz pomoć merdevina koje su bile prislonjene uz obližnju šupu.

„Vjerovatno su imali svoje pomagače unutar škole, jer prozor na svlačionici nije razbijen, niti je provaljen, nego samo skinut iznutra i najvjerovatnije dodat nekom ko se nalazio na merdevinama s vana“, priča Tokićeva.

Ona je istakla da je škola obezbijeđena video-nadzorom i da ima noćnog čuvara, koji je u vrijeme provale bio na glavnoj kapiji škole. Međutim, navela je da taj video-nadzor ne dopire signalom do svlačionica koje se nalaze na zadnjem dijelu zgrade.

Neki od košarkaša bili su bolesni i navodno nisu mogli trenirati, pa su se šetali školskim hodnicima.

„Video-nadzor je zabilježio ko je ulazio i izlazio iz škole“, dodaje Tokićeva.

Direktorica škole je navela da joj je najžalije jednog učenika koji trenira košarku, a koji je dobivši od tetka iz Australije mobilni telefon od 700 KM došao na trenig i pohvalio se svojim drugarima. U pljački je ostao bez njega.

„Škola, međutim, ne snosi troškove onih koji su opljačkani, jer školski pravilnik preporučuje da se u nju ne donose mobilni telefoni i skupocjeni nakit“, kazala je Tokićeva.

Siniša Pađen, predsjednik Savjeta učenika škole, smatra da je nova pljačka mobilnih telefona u školi opomena za sve učenike. Nada se da će policija uskoro otkriti počinioce.

Slična provala školske svlačionice dogodila se prije dvadesetak dana, kada su na isti način ulaskom kroz prozor koji nije razbijen, provalnici pokrali novac iz novčanika, lična dokumenta i dva mobilna telefona od žena koje su bile na rekraciji.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.