Kozarac: Učenik pravio bombe i skicirao mete

Sedamnaestogodišnji M.T. iz Kozarca, učenik Poljoprivredne škole u Prijedoru, u svojoj sobi je spravljao bombe i eksplozive, a policija je našla i šokantne nacrte za postavljanje bombe ispod automobila, kao i skice dva za sada nepoznata tržna centra, pišu „Nezavisne novine“.
Naime, ovaj tinejdžer uhapšen je u četvrtak nakon što je u školu donio metak, bombu i eksploziv koji je sam napravio. Preneraženi učenici odmah su pozvali policiju, koja ga je uhapsila i ubrzo nakon toga i pretresla njegovu kuću. Ono što su zatekli u sobi ovog tinejdžera šokiralo je policajce, jer su pronašli materijal, skice i nacrte dostojne jednog teroriste.
Policajci su našli planove za pravljenje eksploziva od umjetnog gnojiva, nacrte dva za sada nepoznata tržna centra, te nacrte za postavljanje eksploziva ispod automobila. Uz to, policija je čak pronašla i ručno izrađene sablje.
M.T. se hvalio drugovima svojim „rukotvorinama“, a policajcima je kazao da je nacrte i „recepte“ za pravljenje bombi skidao sa Interneta iz, kako je rekao, čiste znatiželje.
Ovaj maloljetnik nema kriminalni dosije niti je policija ikad imala probleme s njim. Živi sa majkom i polubratom, a otac mu radi u Njemačkoj.
Nezavisne novine-Banjalukalive.com

Comments are closed.