Krađama nanijeli štetu u iznosu od 4.300KM

Policija

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv imovine policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, su došli do postojanja osnova sumnje da su lica inicijala R.M. (1973) i G.M. (1986) iz Prijedora počinioci četiri krivična djela protiv imovine, a koja su počinjena na području koje operativno pokriva ova policijska stanica.

Naime, R.M. se sumnjiči da je u mjesecu junu i proteklom periodu mjeseca jula tekuće godine počinio dva krivična djela „Krađa“. Osumnjičeni je krivična djela počinio na način da je iskoristio nepažnju radnika dva ugostiteljska objekta i iz ladica gdje su isti držali novac otuđio ukupno 210 KM.

Lice G.M. se sumnjiči da je jedno krivično djelo „Krađa“ počinio u toku mjeseca juna, na način da je više puta dolazio u Tržni centar „Konzum“ gdje je iz staklene vitrine otuđio tri nova lap-top računara u orginalnim pakovanjima, čija je ukupna vrijednost oko 3.500,00 KM. Policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli dva lap-top računara koji su vraćeni vlasnicima. Dalje, drugo krivično djelo „Krađa“ osumnjičeni je počinio početkom mjeseca jula, na način da je u Ulici Muharema Suljanovića iz prodavnice „KONZUM“ otuđio kartonsku kutiju postavljenu i namijenjenu za skupljanje novčanih priloga u okviru humanitarne akcije za oboljelog M.D. U momentu otuđenja u kartonskoj kutiji se nalazio kovani i papirni novac u različitim apoenima u ukupnom iznosu od oko 500,00 KM.

Ukupna materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih djela je oko 4.300,00 KM.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kacelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

Autor: MUP RS

Comments are closed.