Krao torbe i novčanike, šteta oko 10.000

lisice - hapsenje

Četrdesetšestogodišnji muškarac iz Prijedora čiji su inicijali M.R. uhapšen je zbog sumnje da je na području Banjaluke počinio 20 krađa torbi i novčanika, pričinivši materijalnu štetu od oko 10.000 KM.

Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Marija Markanović rekla je da je hapšenje izvršeno juče u okviru akcije “Valet” i da je rezultat višemjesečne istrage vođene pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Uhapšeni je krađe izvršio od avgusta prošle do marta ove godine, koristeći nepažnju lica koja su boravila na različitim odjeljenjima zdravstvenih ustanova na području Banjaluke, te im je krao torbe i novčanike sa ličnim dokumentima i novcem, pričinivši materijalnu štetu od oko 10.000 KM.

Markanovićeva je navela da je tokom navedene akcije pronađen dio ukradenih novčanika, ali i drugi predmeti koji potiču iz izvršenih krivičnih djela koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Ona je istakla da je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, nakon informisanja o svim činjenicama navedene akcije, naložio da se protiv osumnjičenog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen Mario Rajković.

Autor: SRNA – ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.