Krvava proslava Božića u Ćeli-Pogodio je metak dok je prostirala veš

Prava drama dogodila se jučer ujutro u naselju Ćela kod Prijedora kada je 45-godišnju Zinaidu Salkanović u nogu ranio zalutali metak na balkonu roditeljske kuće.
– Bilo je oko 8.30 sati, prostirala sam veš na balkonu, kada sam odjednom osjetila bol u desnoj butini. Kao da me posjekao nož, ali sam ostala pribrana i pozvala sam porodicu – ispričala nam je Zinaida u Službi hitne pomoći sanskog Doma zdravlja, gdje joj je pružena pomoć.

Izvađeno zrno
Nešto ranije dežurni hirurg u Općoj bolnici u Sanskom Mostu izvadio joj je iz butine zrno kalibra 7,65 milimetara. Zinaidin suprug Ismet spavao je kada ju je ranio zalutali hitac.
– Metak je mogao doći iz bilo kojeg pravca. Pucalo se zbog pravoslavnog Božića. Teško je ocijeniti odakle je metak ispaljen. Sva sreća da hitac nije završio na nekom vitalnom dijelu tijela – kazao je vidno uznemireni Ismet.
Supružnici Salkanović sa sinom žive u naselju Jezernice u Sanskom Mostu, zbog čega su se odmah dovezli do sanskih medicinara. Dežurni ljekar u službi Hitne pomoći Nada Elijaš kazala nam je da pacijentica nije životno ugrožena.

Istraga u toku
– Zinaida Salkanović zadobila je ustrelnu ranu na desnoj potkoljenici. Rana je veličine jednog centimetra, a zrno koje se nalazilo u mišiću odstranjeno je hirurškim putem i rana je hirurški obrađena. Povrijeđena je dobila vakcinu protiv tetanusa, koja se daje kod ranjavanja, antibiotike i injekcije „voltaren“ zbog bolova. Poslana je na kućno liječenje – pojasnila je Elijaš.
Policija je u krugu Doma zdravlja uzela izjave od ranjene Zinaide i njenog supruga, a izuzet je i metak koji je izvađen hirurškim putem. Slučaj je preuzeo policijski istražitelj PU Sanski Most.
Dnevni avaz

Comments are closed.