Lažni inspektor iznuđivao novac

Policija

Policijskoj stanici Prijedor 2, 01.09.2016. godine obratilo se lice inicijala M.K.(1937) iz Prijedora, te prijavilo da je prije mjesec dana od nepoznatog lica kupilo pištolj za ličnu bezbjednost, te da je 18.08.2016. godine oko 11:30 časova, u njenu porodičnu kuću došlo njoj nepoznato lice, predstavilo se kao „inspektor Marjanović“ koji je došao po prijavi nepoznatog građanina, a na okolnosti pucanja iz vatrenog otužja.

Ista je dalje navela da je nepoznatom licu koje se predstavilo kao inspektor tom prilikom predala prethodno kupljeni pištolj, a nakon par dana isti joj je vratio pištolj ali uz naknadu od 700 KM, uz obrazloženje da je taj novac potreban kako protiv nje ne bi podnio krivični postupak.

Dalje, oštećena je u prijavi navela da je 30.08.2016. godine u njenu porodičnu kuću opet došao „inspektor Marjanović“ navodeći da je došao u pretres njene porodične kuće, te da je tom prilikom iznudio od nje 600,00 EUR.

Radeći po prijavi policijski službenici su došli do operativne informacije da su počinioci krivičnog djela „Prevara“ i „Iznuda“ lica inicijala M.K. i M.G. iz Prijedora.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

Autor: MUP RS

Comments are closed.