Lice osumnjičeno za izazivanje panike objavama na blogu

Pripadnici Policijske uprave /PU/ Prijedor uručili su danas prekršajni nalog licu čiji su inicijali B.R. iz ovog grada zbog iznošenja tvrdnji na blogu o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, čime je prekršena odluka Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Srpske, saopšteno je iz ove uprave.

Lice je postupilo suprotno odluci Vlade Republike Srpske kojom se zabranjuje izazivanje panike, narušavanje javnog reda i mira ili onemogućavanje ili značajnije ometanje sprovođenje odluka i mjera državnih organa za vrijeme trajanja vanredne situacije usljed epidemije virusa korona.

„PU Prijedor apeluje da građani tokom epidemiološke situacije u Republici Srpskoj postupaju u skladu sa odlukama državnih organa, da se ponašaju odgovorno kako prema sebi tako i prema drugima, jer izazivanje panike i nereda iznošenje ili prenošenje lažnih vijesti otežava sprovođenje mjera i aktivnosti nadležnih organa“, navodi se u saopštenju.

Odlukom je propisana novčana kazna za fizičko lice i za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 KM do 3.000 KM, a za pravno lice od 3.000 KM do 9.000 KM.

Izvor: SRNA

Comments are closed.