Lopovi iz kuće u centru Prijedora odnijeli plijen od preko 13.000 KM

Policija od preksinoć intenzivno traga za lopovima koji su za samo sat, između 18.30 i 19.30 sati, detaljno pretresli kuću Prijedorčanke Drene Vile, koja se nalazi u neposrednoj blizini centra grada i iz nje odnijeli kartice, zlatni nakit i novac u vrijednosti od oko 13.000 maraka.
Toliku je štetu u telefonskom razgovoru za naš list procijenila vlasnica kuće, koja pretpostavlja da su je lopovi intenzivno pratili.
– Iz kuće sam izašla oko 18.15 sati i u radnji bila petnaestak minuta kasnije. Po povratku sam odmah primijetila da nešto nije uredu, jer su sva svjetla u kući bila upaljena i kapija otvorena. Tek kada sam ušla, ostala sam šokirana. Svaka prostorija u kući, koja je prilično velika, detaljno je bila pretresena. Mislim da nijednu sitnicu nisu zaboravili, a čak su, moguće da utišaju buku, isključili i mašinu za veš i sušilicu – kazala nam je Vila, koja je odmah pozvala i policiju.
Lopovi su u kuću upali kroz prozor, a izašli na glavna vrata, koja su su, jednostavno, otključali. Petnaestak dana ranije na meti lopova, moguće istih, našla se i fotokopirnica i knjižara ove Prijedorčanke. Tada su, prema njenim riječima, odnijeli neku siću, ali su napravili ogromnu materijalnu štetu.
– Razbili su sanitarni čvor i potopili radnju. I taj slučaj prijavila sam policiji. Ko zna, sva su čuda moguća, pa i to da budu pronađeni – kazala je Vila.
U policiji u Prijedoru jučer su dali samo kratku potvrdu da je istraga o ovom slučaju u toku.
Tekst – Dnevni avaz
Naslov-GradPrijedor.com

Comments are closed.