Majka ne zna da je sin Milenko koji je pucao u nju mrtav

Policija iz Prijedora jučer je saopćila nove detalje vezane za okolnosti pod kojima se prekjučer u ranim jutarnjim satima u selu Busnovi kod Prijedora dogodila tragedija u kojoj je Milenko Stijepić (35) pucao u majku Ginu (72), a potom ubio i sebe.

Prethodila svađa
Radomir Dukić, načelnik SJB Prijedor, jučer je kazao da je tragediji prethodila svađa majke i sina tokom koje je mladić u jednom trenutku pocijepao novčanice kojima je, nezvanično, trebao da otplati ratu kredita koji je, prema tvrdnjama mještana, nedavno podigao.
– Te pocijepane novčanice smo i našli u kući. Nakon toga, Milenko je uzeo pušku i bombu i istrčao iz kuće, vjerovatno u namjeri da se ubije. Majka je u tom trenutku pokušala da ga spriječi pa je on aktivirao ručnu bombu koju je bacio u travu između kuće i bunara. Od gelera bombe oboje su ranjeni. Mladića to nije zaustavilo jer je nakon toga pucao u majku i teško je ranio s dva hica u leđa. Kad je starica pala, mladić je jedan hitac ispalio sebi u grudi – kazao je Dukić i dodao da su se sin i majka uspjeli dovući do kuće pred kojom je ostala automatska puška i tri čahure. Policija je u krevetu pronašla Milenkovo beživotno tijelo koji je, kako kažu očevici, preminuo nešto prije njihovog dolaska. U hodniku je zatečena teško ranjena majka Gina koja, kako saznajemo, još ne zna da joj je sin mrtav.

Pitala za sina
– Kad sam stigao na mjesto nesreće, Milenko je još bio živ. Pitao sam ga šta je uradio, ali nije mi odgovorio. Nedugo nakon toga, možda samo minutu, on je i izdahnuo. Starica je u lokvi krvi ležala u hodniku i stalno je pitala šta je s Milenkom. Nismo imali srca da joj kažemo da je podlegao. I u bolnicu je otišla s uvjerenjem da je živ – kazale su nam preksinoć prve komšije nastradalih, koje su i pozvale policiju.
Iz Službe za odnose s javnošću KC Banja Luka saopćeno je da je ranjena starica svjesna, stabilna i odvojena od aparata te da je premještena na Kliniku za torakalnu hirurgiju radi daljnjeg liječenja i oporavka.
Dnevni avaz

Comments are closed.