Maloljetnici počinili pet krivičnih djela protiv imovine

Policija

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, operativnim radom na terenu došli su do saznanja su pet maloljetnih lica počinioci pet krivičnih djela „Krađa“ i „Teška krađa“, a koja su izvršena u proteklom periodu tekuće godine na području koje operativno pokriva ova policijska stanica.

Naime, maloljetna lica su u navedenom periodu u grupama vršili krivična djela „Krađa“ i„Teška krađa“. Krivična djela su počinili na način da su bez ili uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata ulazili u unutrašnjost trgovinskih radnji i stubišta stambenih zgrada, kojom prilikom su otuđivali cigarete, alkoholna pića, i bicikla. Otuđenu robu su dalje prodavali trećim licima sa ciljem pribavljanja protivprave imovinske koristi za sebe. Izvršenjem ovih krivičnih djela pravnim i fizičkim licima su nanijeli materijalnu štetu u iznosu od oko 3.100,00 KM, dok su u istom iznosu za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Odjeljenje za maloljetnike, biti dostavljen izvještaj počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

Autor: MUP RS

Comments are closed.