Maloljetnik poginuo na motoru

Savanovic na motoruSedamnaestogodišnji Zoran Savanović poginuo je prekjuče popodne u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad/Bosanski Novi u mjestu Donja Dragotinja. Prema saznanjima iz prijedorske Saobraćajne policije, na mladića, koji je vozio motocikl honda, naletio je automobil reno kangu, za čijim je upravljačem bio Fuad Kauković (30) iz Otoke kod Bosanske Krupe. Okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nesreće, u kojoj je na licu mjesta poginuo mladić, predmet su istrage, ali se nezvanično saznaje da je vozač renoa u trenutku preticanja prešao na lijevu stranu kolovoza i direktno se sudario sa motociklom koga je vozio maloljetnik. Dežurni tužilac Mirjana Miodragović-Basrak, koja je na mjestu nesreće obavila uviđaj, u cilju istrage nije željela da da više detalja o ovoj nesreći.

„Naredila sam obdukciju koju će uraditi patolog Milan Srdić“, kazala je Miodragović-Basrakova.

U nesreći je lakše tjelesne povrede u predjelu očiju zadobio i Kauković, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u prijedorskoj bolnici pušten na kućno liječenje.

U posljednjih osam mjeseci tragedija za tragedijom pratila je porodicu Savanović iz Donje Dragotinje. U julu prošle godine brat stradalog Zorana, Goran Savanović (18), ubio je na pragu kuće svoga oca Duška (47) hicima iz automatske puške. Uzroci ove tragedije bili su razmirice i česte svađe koje su kulminirale kada je Duško Savanović navodno odbio da sinu Goranu da novac za popravku motocikla, nakon čega je on u oca ispucao dva hica. Splet nesrećnih okolnosti i kobna sudbina je htjela da na istom motociklu prekjuče pogine Zoran Savanović. Sama u porodičnom domu, jer Goran Savanović služi zatvorsku kaznu u Foči, ostala je majka Dragica Savanović. Ona je, prema nezvaničnim informacijama, zatražila da joj se sin Goran pusti iz pritvora u Foči, kako bi sutra prisustvovao sahrani svoga brata.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.