Maturanti bezbjedni – agencija zakazala

Direktor Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora Milenko Kosić upoznao je danas Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, kao i prijedorsku policiju, sa neregularnostima koje su se pojavile u toku maturske ekskurzije učenika ove škole.

„Sva djeca su dobro i sve je u najboljem redu kada su u pitanju sigurnost i boravak djece, ali postoje manjkavosti u ispunjavanju plana i programa ekskurzije jer maturanti nisu posjetili sve što je bilo predviđeno“, rekao je Kosić Srni.

Prema njegovim riječima, odgovornost za to treba da snosi agencija koja je organizator ekskurzije, a to je u ovom slučaju „Lajf turizam“ iz Prijedora.

„Očekujem da se agencijama poput ove u najmanju ruku zabrani organizovanje đačkih ekskurzija“, rekao je Kosić.

On je dodao da mu se obraćaju roditelji djece koja su na ovoj ekskurziji i da su neki od njih u strahu, ističući da nema razloga za brigu.

„Sa djecom je šest profesora i jedan ljekar. U kontaktu sam sa vođom puta, djeca sutra u 10 časova napuštaju hotel u Barseloni i kreću put Francuske i Italije gdje imaju još dva prenoćišta“, naveo je Kosić.

On je potvrdio da su se pojavile glasine da su problemi nastali zbog nesuglasica između agencije „Lajf turizma“ iz Prijedora i prevoznika „Sudeks“ iz Gradačca kojeg je agencija angažovala za putovanje maturanata.

U nedjelju, 9. septembra 86 učenika Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora otputovalo je na matursku ekskurziju u Italiju, Francusku i Španiju i u Prijedor se vraćaju u ponedjeljak, 17. septembra.

Izvor: SRNA

Comments are closed.