Maturanti putovali bez prestanka 36 sati

Lloret de Mar

Lloret de Mar, Španija

Majka jednog djeteta, koje je u grupi od 86 učenika Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora otputovala na matursku ekskurziju i Italiju, Francusku i Španiju, obavijestila nas je da su djeca putovala 36 sati bez prestanka i da se nisu vratila u Prijedor nego je većina roditelja otišla po djecu na granični prelaz u Kozarsku Dubicu.

„Obaviješteni smo da će djeca biti danas u 15 časova kod gradskog stadiona u Prijedoru, međutim u to vrijeme krenula su sa graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici, da bi ih u Milića Gaju zaustavila granična policija i vratila nazad na granični prelaz gdje su navodno trebalo da daju neke izjave“, rekla je majka čiji identitet je poznat redakciji portala GradPrijedor.com.

Direktor Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora Milenko Kosić u petak je rekao da će djeca u subotu krenuti iz Španije ka Francuskoj i Italiji i da će imati još dva prenoćišta prije nego stignu kući. Prema njegovim riječima, djeca su trebalo da u Prijedor doputuju sutra.

On je kazao da postoje manjkavosti u ispunjavanju plana i programa ekskurzije jer maturanti nisu posjetili sve što je bilo predviđeno, za šta odgovornost treba da snosi agencija „Lajf turizam“ iz Prijedora koja je organizator ekskurzije.

Comments are closed.