Mesar optužen da je premlatio muškarca u pekari

Potvrđena je optužnica Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koja mještanina D.M. (39) tereti da je jednog muškarca napao u lokalnoj pekari, a zatim ga nastavio tući ispred tog objekta.

Optuženog, koji je, kako „Nezavisne novine“ nezvanično saznaju, po zanimanju mesar, terete za napad koji se dogodio 12. novembra prošle godine oko 23:50 u Kozarskoj ulici u Prijedoru.

„Nakon što je oštećeni ušao u pekaru i prišao osumnjičenom kako bi se s njim pozdravio, D.M. mu je rekao šta on glumi“, navodi se u optužnici.

Potom je, dodaje se, ustao i s obje ruke jako dlanovima gurnuo oštećenog u rame.

„Oštećeni je pao leđima na pod pekare, nakon čega mu je osumnjičeni prišao, govoreći mu: ‘Šta glumiš, majmune?’, te ga podigao s poda i bacio na ulazna vrata pekare“, ističe se u optužnici.

Napadnuti muškarac je, kako se dodaje u optužnici prijedorskog tužilaštva, tada ponovo pao na pod.

„Zatim ga je osumnjičeni ponovo podigao s poda i iznio ispred pekare, gdje ga je nastavio fizički napadati, pri čemu ga je udario šakom u lijevo oko“, naglašava se u optužnici.

Dodaje se da je napadnuti muškarac zadobio povrede u vidu krvnog podliva gornjeg kapka lijevog oka i slično. D.M. je, kako saznajemo, ranije osuđivan.

Autor: Dragan Sladojević – Nezavisne novine
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.