Mještanin Ljubije stradao u Avganistanu

Perica Jarić (34) iz Donje Ljubije kod Prijedora smrtno je stradao pod još nerazjašnjenim okolnostima u Avganistanu. On je bio tamo navodno angažovan u jednoj američkoj kompaniji na poslovima obezbjeđenja. Vijest o pogibiji supruga Eva Jarić je primila prekjuče i od tada se nalazi u šoku. Telefonski nam je kazala da još nije upoznata s detaljima pogibije supruga, s kojim ima sina starog svega 11 mjeseci. U policijskoj stanici u Ljubiji su potvrdili da su čuli vijest o pogibiji njihovog sugrađanina u Avganistanu, ali da ni oni ne raspolažu bilo kakvim drugim informacijama o toj nesreći.
U zgradu u kojoj se nalazi stan Jarića, u samom centru Donje Ljubije, od juče dolaze rođaci, prijatelji i komšije. Nezvanično su nam kazali da je Jarić prije dvadesetak dana iz Ljubije krenuo za Avganistan jer je bio angažovan za američku kompaniju koja je navodno za svoje potrebe primala zainteresovane iz BiH u službu za mjesečni honarar u visini od oko 6.000 dolara.
„Priča se da je Perica navodno nastradao u konvoju u džipu zajedno s još trojicom ili četvoricom Amerikanaca, i to nakon eksplozije mine. Druga verzija do koje smo došli je da je on navodno bio i zarobljen“, govori jedan od prijatelja stradalog, koji nije želio da mu se ime pominje u javnosti.
Komšije porodice Jarić tvrde da je Perica i tokom prošle godine odlazio u dva navrata u Irak ne bi li obezbijedio novac za preživljavanje svoje porodice. U Ljubiji je jedno vrijeme držao i kafić „Sport“, koji je prije izvjesnog vremena zatvoren. Priča se da je on prije odlaska u Avganistan nekoliko puta odlazio u Tuzlu, gdje je obavljao razgovore u vezi s angažmanom u američkoj kompaniji. Navodno je dugo čekao i poziv za odlazak u Avganistan.
„Na tako dalek put od nekoliko hiljada kilometra otišao je pun nade da će konačno za njega i njegovu porodicu svanuti bolji dani, a, evo, vraćaju nam ga u kovčegu“, govori jedan od rođaka.
Posmrtni ostaci Perice Jarića u Ljubiju bi iz Avganistana trebalo da budu dopremljeni za četiri dana, kada će u ovom malom mjestu biti obavljena i sahrana.
Podsjećamo, Almir Biković (32) iz Lukavca poginuo je polovinom marta u raketnom napadu, koji su na najveću američku vojnu bazu u Avganistanu izveli talibani.
Nezavisne novine

Comments are closed.