Mladi fudbaler umro za vrijeme utakmice

Srđan Lojić (20) iz Banje Luke preminuo je tokom fudbalske utakmice na tradicionalnom turniru u mjestu Gornja Lamovita kod Prijedora, potvrđeno je u banjolučkoj policiji.
– Uviđajem i pregledom koji je obavio mrtvozornik, utvrđeno je da je Lojić umro najvjerovatnije usljed srčanog udara – rekli su u policiji.
Naime, prvi pregled tijela mladića, koji je obavila patolog Nikolina Balaban, pokazao je da bi uzrok smrti mogao da bude zastoj srca. Lojićeva porodica najavila je da će zatražiti obdukciju, da bi se utvrdio tačan uzrok smrti.
Lojiću je dok je igrao fudbal pozlilo i zatražio je zamjenu.
Očevici, publika i igrači ispričali su da je Lojiću tokom trajanja meča više puta bilo loše, pa je izlazio i sjedao na klupu za rezervne igrače, sa koje se odjednom srušio na zemlju.
O slučaju su veoma brzo obaviješteni radnici Doma zdravlja iz Omarske, koji su na licu mjesta i u ovoj zdravstvenoj ustanovi pokušali da reanimiraju nesrećnog mladića, ali je on ubrzo preminuo.
Lojić je bivši igrač fudbalskog kluba BSK iz Banje Luke. Igrao je u juniorskoj ekipi do prošle godine.
Srđan Lojić je, prema riječima njegovih drugova, nakon toga fudbal igrao rekreativno.
Komšije ovog mladića u banjolučkom naselju Pobrđe u nevjerici pričaju da je on bio uzoran momak i da nisu čuli da je ranije bio bolestan.
– Sreo sam ga kada je krenuo na turnir u Prijedor. Bio je veseo i pozdravio me je – rekao je juče jedan od vidno uznemirenih Lojićevih komšija, ne želeći da se predstavi.
Srđan Lojić biće sahranjen danas na Gradskom groblju u Banjoj Luci.
Glas Srpske

Comments are closed.