Mladić poginuo četiri dana prije svoje svadbe

Marko Dronjić (25) iz Rakelića kod Prijedora poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko deset časova na regionalnom putu Prijedor-Tomašica, u mjestu Rakelići.
Nesreća se dogodila kada se automobil „golf 4“ kojim je upravljao Dronjić direktno sudario sa autobusom vlasništvo preduzeća „Draženko“, za čijim upravljačem je bio Draženko Bilbija (23) iz Prijedora.
Nesrećni mladić trebalo je da se oženi u subotu.
Prema kazivanju očevidaca, automobil „golf“ je u jednom trenutku iznenada skrenuo na drugu stranu puta i udario u autobus.
Rajko Puzigaća, koji je bio u autobusu kaže da je vidio cijelu nesreću.
– „Golf“ je išao iz pravca Tomašice, a autobus iz pravca Prijedora. U jednom trenutku „golf“ je skrenuo ulijevo. Vozač autobusa je pokušavao da skrećući sa puta izbjegne sudar. Automobil se, međutim, nije vraćao na svoju stranu puta već je udario u autobus koji se zatresao i umalo prevrnuo – ispričao je Puzigaća, dodajući da se u trenutku sudara začuo jak udarac od kojeg su u autobusu popucala neka stakla.
„Golf“ je od siline udarca odbačen u jarak pored puta. Putnici, njih dvadesetak, odmah su istrčali iz autobusa da bi pomogli unesrećenom.
– Kada smo prišli „golfu“ mladić je davao znakove života ali veoma kratko. Jedan od putnika stavljajući ruku na njegov vrat tražio je puls kojeg više nije bilo. Pozvali smo policiju. Pokušavali smo da ga izvučemo iz smrskanog automobila, ali to nije bilo moguće sve do dolaska vatrogasaca – kazao je Puzigaća.
Marko Dronjić i njegova izabranica Martina Ðurđević u subotu su trebali da sklope brak, a svadba sa više od 400 zvanica trebalo je da se održi u hotelu „Marić“ kod Omarske.
U policiji i tužilaštvu nisu željeli da daju izjave uz obrazloženje da je istraga u toku.
Stradao pred kućom
Marko je, kažu mještani Rakelića, poginuo samo kilometar od svoje kuće. Krenuo je u grad gdje su mu se nalazili roditelji koji su pripremali njegovu svadbu.
– Ovih dana svi su radili na pripremi svadbe. Čujem da su njegovi otišli da kupe nekakvo cvijeće. Ovo je žalost da je nema veće – kaže Milan Kecman, poznanik porodice Dronjak, koji je stanicu prije izašao iz autobusa sa kojim se nesrećni mladić sudario.
Glas Srpske

Comments are closed.