Mladić nastradao u blizini svoje kuće

saobracajka-cela-petrovo-poginuo mladic 1Pješak Dragan Milunović (29) iz Prijedora preminuo je juče ujutro u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Banjaluka od teških povreda zadobijenih u nesreći u srijedu uveče kada ga je udario audi, za čijim volanom se nalazio Željko Jarić (26).

Nesreća se dogodila u srijedu oko 19.50 na regionalnom putu Tomašica – Prijedor, u mjestu Donje Petrovo.

Tokom uviđaja policija je utvrdila da su se u trenutku nesreće audi i pješak kretali iz smjera Prijedora prema Tomašici.

Nastradali Milunović tako se, prema informacijama dobijenim iz policije, u trenutku nesreće kretao uz desnu ivicu kolovoza.

„Iz neobjašnjenog razloga došlo je do kontakta automobila i pješaka, usljed čega je pješak zadobio teške povrede“, naveli su iz CJB Banjaluka.

nezavisne-foto mjesta nesreceNakon nesreće, Milunović je kolima Hitne pomoći prebačen u banjalučki UKC, ali je nekoliko časova kasnije i pored pokušaja dežurnih ljekara da mu spasu život nažalost preminuo.

Iz CJB Banjaluka su zaključili da istraga o nesreći i dalje traje.

Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva, izjavila je da je dežurni tužilac Vukašin Kondić iz Prijedora naredio da budu preduzete sve mjere kako bi bile utvrđene tačne okolnosti nesreće.

Naređeno je vještačenje automobila, odnosno vanredni tehnički pregled, te obdukcija nastradalog pješaka.

Prema izjavama očevidaca, Jarić je vozio još stotinak metara nakon što je udario Milunovića. Pješice se vratio na mjesto nesreće gdje su već bile okupljene komšije i porodica nesrećnog mladića i sačekao policiju.

Momir Marin, komšija nastradalog mladića, bio je jedan od prvih koji je pritrčao u pomoć.

„Dotrčao sam odmah jer se sve to događalo preko puta moje kuće. Našao sam Dragana kako leži. Zvali smo ga, nije se micao. Otac mu je bio u šoku. Pozvali smo Hitnu službu, koja je Dragana odvezla u prijedorsku bolnicu, a potom uputila za Banjaluku. Čuo sam da su ga vratili u život, ali da je nažalost i pored upornosti ljekara da ga održe u životu sinoć u dva sata i 15 minuta preminuo“, ispričao je komšija Marin.

Dionica regionalnog puta Prijedor – Tomašica, koja prolazi kroz Gomjenicu i Petrovo, jedna je od onih na kojoj se često događaju nesreće.

Kako su nam ispričali mještani Petrova, u posljednjih osam godina dogodilo se osam nesreća sa smrtnim ishodima.

Uzroci su uglavnom neprilagođena brzina zbog čega će, kako kažu mještani, pripremiti peticiju da sporni dio puta bude osvijetljen i da na njemu bude postavljena upozoravajuća signalizacija kako ne bi još neko nastradao.

„Ovo se mora riješiti kako ne bismo imali nove žrtve, jer očigledno ni ovakve tragedije nisu opomena za neke vozače“, jednoglasni su u stavu mještani Petrova.

Nezavisne novine

Comments are closed.